Majstrovský list. Public Relations - kľúč k "image". - Modory, I.
História vzniku a pôvod použitia disciplíny Public Relations PR. Presná definícia PR zatiaľ neexistuje. PR vytvárajú atmosféru v ktorej podnik operuje, vytvárajú tým základňu a stratégiu v úzkej spolupráci s vedením. Teoreticky sa PR spája spolu s propagáciou a reklamou. Prakticky je PR nezávislé od marketingu. Postavenie a rozlíšenie PR podľa A. Oeckla: 1. Komunikácia, 2. Informácia, 3. PR two-way-komunikation - komunikácia prebiehajúca smerom dovnútra a smerom von. Cieľom je vytváranie pozitívneho image.