Human information processing and information systems. - Getz, I.
Systém psychologických kognitívnych procesov (vonkajšie podnety, zmyslová, pamäťová a motorická zložka, externá akcia), ktoré sú rozhodujúce pre štúdium informačných systémov. Percepčná deformácia. "Pracujúca" a dlhodobá pamäť, jej charakteristiky a počítačové simulačné modely. Učenie, jeho 3 fázy a simulačný model. Kognitívne procesy a tvorba informačného systému slúžiaceho na podporu rozhodovania. DSS.