Nezávislá statistika. - Outrata, Edvard
Rozhovor s predsedom českého štatistického úradu. Aktuálne problémy českej štatistiky a jej zmeny s meniacim sa okolím. Požiadavka nezávislosti štatistiky a spoločenský dopyt po štatistike. Plány českého štatistického úradu do budúcnosti a určenie prioritných úloh. Otázka priameho napojenia niektorých inštitúcií alebo podnikateľov na štatistický informačný systém.