XXIII. demografická konference ČSDS "Demografie českých zemí a Slovenska ve 20. století".
Demografická situácia a vývoj do 1. svetovej vojny, ako aj v období prvej republiky. Mníchov a 2. svetová vojna z hľadiska demografie. Hlavné demografické trendy po 2. svetovej vojne. Súčasné demografické postavenie českých krajov a Slovenska v Európe. Demografické perspektívy Českej a Slovenskej republiky v Európe.