Spekulativní a observativní ekonomické teorie. - Maňas, Miroslav
Požiadavky na vedeckú úroveň ekonomických prác, ktoré nahradia pseudovedecké ekonomické teórie komunistickej éry. Špekulatívne - zaoberajúce sa logicky možnými variantmi organizácie makro- či mikroekonomických subjektov. Vhodnosť prác z oblasti observatívnej ekonómie spracovávajúcej pozorovanie reálnych ekonomických systémov. Oboje by mali spĺňať postrenesančné požiadavky na explicitnú prezenciu definícií, predpokladov a dôkazov.