Poziom zycia ludnosci Polski w porównaniu z krajami Europejskiej Wspólnoty Gospodarczej. - Bywalec, C.
Terminologické a metodické otázky. Autori používajú pri analýze životnej úrovne 9 čiastkových ukazovateľov, ktoré reprezentujú najdôležitejšie prvky životnej úrovne. Rozdiely syntetického meradla životnej úrovne obyvateľov krajín EHS a Poľska. Tendencie premien životnej úrovne obyvateľov EHS a Poľska. Autori dochádzajú k záveru, že čím je vyššia úroveň rozvoja, o to väčšia je jeho stabilita.