Život a dílo národohospodáře Prof. Dr. Karla Engliše. Významní čeští národohospodáři. - Vencovský, František
Životná dráha K. Engliša (1880-1961), tvorcu teleologickej teórie národohospodárskej a vedúcej osobnosti finančnej a menovej politiky 20. a 30. rokov v ČSR. Ekonomická teória K. Engliša - teleologické chápanie národohospodárskej vedy, hodnota a cena, cenový mechanizmus trhov, peňažná teória, teória kapitálu, devízového kurzu, štátneho hospodárstva, kríz. Hospodárske sústavy. Praktická menová a finančná politika. Publikačná činnosť.