Život a dílo národohospodáře Dr. Aloise Rašína. Významní čeští národohospodáři. - Foltýn, Jaroslav
Životná dráha Dr. Aloisa Rašína (1867-1923). Jeho teoretické názory ovplyvňované rakúskou (viedenskou) subjektívno-psychologickou národohospodárskou školou. Teória peňazí, ich podstata, funkcie - hlavné oblasti teoretických záujmov. Rašín ako hospodársky politik - konceptor i vykonávateľ (minister financií ČSR). Knižné publikácie 1891-1922.