Česká národní banka: první emise obligací v zahraničí. - Niedermayer, L.
V marci 1993 uskutočnila Česká národná banka svoju prvú emisiu cenných papierov na zahraničných kapitálových trhoch, predovšetkým aby zvýšila devízové rezervy banky. Odklon od výsadného postavenia tradičných bankových nástrojov, ako sú pôžičky. Vymedzenie trhu pre emisiu cenných papierov. Opis priebehu emisie.