Postavení Tchaj-wanu a možnosti česko-tchajwanské spolupráce. - Hlavatý, L.
Tchaj-wan, ako jeden z "ázijských tigrov", je dôležitým producentom a odbytišťom hlavne spotrebného tovaru. Vysoké tempo hospodárskeho rastu sa v posledných rokoch spomalilo. Nová orientácia s pomocou dovážanej technológie na výrobu špičkových elektronických produktov. Zriaďovanie "vedeckých parkov" a vedeckovýskumných základní. Vzťah Tchaj-wanu a Číny. Rozvíjanie spolupráce Tchaj-wanu s Českou republikou.