Konjunkturní ukazatele. - Klokočník, O.
Definícia hospodárskych cyklov. Kritériá uplatňované pri výbere konjunktúrnych ukazovateľov. Hlavné typy hospodárskych ukazovateľov, ktoré by mali pokryť cyklické ukazovatele. Rozdelenie cyklických ukazovateľov do troch kategórií. Zložené indexy a ich vývoj v USA. Konjunktúrny prieskum v priemysle. Výskum cyklických ukazovateľov USA v National Bureau of Economic Research (NBER). Prehľad ukazovateľov uvádzaných v hlavných konjunktúrnych štatistikách OECD a EUROSTAT.