Stín recese nad Velkou trojkou. - Bernášek, V.
Cyklické kolísanie rastu reálneho hrubého domáceho produktu (HDP) - objektívny proces, ktorý možno sledovať u národného i svetového hospodárstva. Súčasná recesia svetovej ekonomiky. V r. 1990-1992 došlo k prudkému poklesu ekonomického rastu. Pokles rastu svetového HDP. Stav depresie v postkomunistických krajinách. Recesia a "Veľká trojka" (USA, Európske spoločenstvo a Japonsko).