K možnostiam formovania agrárnej stratégie Slovenska. Štruktúrne aspekty doterajšieho priebehu transformačného procesu v ekonomike Slovenska a východiská pre oživenie ponukových faktorov. - Hutník, Félix
Formulácia prístupov k realizácii cieľov agrárnej politiky na základe poznatkov o súčasnom stave slovenského poľnohospodárstva a potravinárstva a mechanizmoch ich fungovania v krajinách OECD. Nástroje poľnohospodárskej politiky, ktoré by mali viesť k reštrukturalizácii poľnohospodárskej výroby. Miesto, funkcie a regionálne súvislosti poľnohospodárstva Slovenska.