Rozvoj cestovného ruchu na základe existujúcich potenciálov. - Wohler, K.
Cestovný ruch ako odvetvie stabilizujúce reformu. Rozvoj cestovného ruchu na miestnej a regionálnej úrovni. Na základe regionálnych daností vytvárať centrá cestovného ruchu. Určenie postavenia regiónov v oblasti cestovného ruchu. Strategické pozície.