Fungovanie trhu polotovarov z aspektu správania podnikov. Štruktúrne aspekty doterajšieho priebehu transformačného procesu v ekonomike Slovenska a východiská pre oživenie ponukových faktorov. - Kárász, Pavol
Fungovanie vzájomných vzťahov trhových subjektov na trhu polotovarov a konkurencieschopnosť ekonomiky. Hmotné toky na trhu polotovarov vysvetlené pomocou matice medzispotreby a aplikáciou cenového modelu odvodeného z Leontiefovho lineárneho input-output modelu. Cenové elasticity udávajúce citlivosť ceny vyrobenej produkcie na zmeny v produkcii a v hodnote pridanej spracovaním. Elasticity hmotných a dôchodkových tokov. Ohraničenie cenovej zmeny podporujúcej efektívnosť správania podnikov.