Tvorba stratégií miestneho rozvoja. - Čapková, Soňa
Tvorba stratégií, ktoré napomáhajú ostatným inštitúciám (centrálnej vláde, Európskym spoločenstvám) koordinovať ich činnosť v území a zabezpečujú riadenie územia. Štyri ekonomické úlohy, ktoré uvádza S. Fosler vo svojej knihe Lokálny ekonomický rozvoj. Zásady, ktorými sa riadi tvorba stratégie miestneho orgánu.