Ekologie a ekonomie: optimizmus není namístě. - Tošovská, Eva
Ciele ekologickej politiky ČR a jej vzťah k hospodárskej politike. Regulačná funkcia štátu v oblasti životného prostredia. Uskutočnené a žiaduce zmeny. Porovnanie s ekologickou politikou vyspelých európskych krajín. Hodnotenie účinnosti prevencie a výhľady na dosiahnutie úspechu v budúcnosti.