Místo tanků stavební stroje. Náročný cíl - být nejlepším výrobcem buldozérů v zemích bývalé RVHP. Spolupráce s firmou Hanomag. - Pírek, I.
Konverzia strojárskeho priemyslu v ZŤS Martin. Znižovanie počtu výrobných divízií. Hľadanie náhradných výrobných programov. Kooperácia s nemeckou firmou Hanomag pri výrobe buldozérov a iných zemných strojov ako náhrada za výrobu tankov. Možnosť odbytu na Slovensku sondujú obchodní cestujúci. V ČR hľadanie klasického zahraničného zákazníka a generálneho zástupcu, ktorý by budoval odbytovú sieť. Úsilie ZŤS o úplné dosiahnutie konverzie.