Nad členstvím České republiky v MOP. Vůle plnit závazky. - Fuchs, Miroslav
Prijatie Českej republiky za člena Medzinárodnej organizácie práce (MOP) od 5.2.1993. Koncepcia ústavy MOP a zameranie činnosti tejto organizácie od jej založenia v r. 1919. Normatívna pôsobnosť MOP pri prijímaní dohôd a odporúčaní v oblasti práce. Počet ratifikácií týchto dohôd členskými štátmi do 1.1.1992. Česká republika a MOP.