Bezpečnost práce v USA. - Kočař, S.
Zvláštnosti amerického systému bezpečnosti práce. Priority rozhodujúce pre inšpekciu. Americké predpisy bezpečnosti práce. Pravidelný výkon inšpekcie v baniach a starostlivosť o bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci v podnikoch. Kvalifikácia inšpektorov, legislatíva, odškodnenie úrazov a životné prostredie.