Nezávislosť ústrednej banky. Nemôže byť tvrdá mena bez tvrdých menových opatrení. - Adamec, Štefan
Úvaha o potrebe nezávislosti ústrednej banky. Štyri štandardné funkcie ústrednej banky: je emisnou (cedulovou) bankou, je bankou pre komerčné banky, je bankou štátu a je správkyňou menových rezerv. Inštitucionálna, operačná, personálna a finančná nezávislosť ústrednej banky. Aktivita nemeckej a britskej ústrednej banky.