Tchajwanský finanční systém.
Stručný vývoj finančného systému. Zakladanie bánk: Centrálna banka Tchaj-wanu, obchodné banky, špeciálne banky, družstevné banky, zahraničné banky. Deregulácia finančného a bankového sektoru. Zmena bankového zákona. Rozšírenie bankového systému. Internacionalizácia bankových aktivít. Modernizácia bankového sektoru.