Cesta k rovnováze je trnitá? Koruna česká i koruna slovenská potřebují ke stabilitě-jako kterákoliv jiná měna-být právě tak silné, aby vyrovnávaly platební bilanci příslušného státu. Politické znásilňování kursu je nevhodné. - Machala, Karel
Obchod medzi Českou republikou a Slovenskom po rozdelení meny. Úpravy kurzu oboch mien v rámci platobnej dohody. Otázka devalvácie Sk. Revalvácia Kč. Administratívne opatrenia presadzované slovenskou vládou. Deflácia. Opatrenia v kapitálovom účte platobnej bilancie.