Trh s cennými papíry v Evropských společenstvích: daňové bariéry. - Procházka, M.
Úsilia Európskych spoločenstiev o vytvorenie spoločného finančného trhu. Harmonizácia právnych predpisov v bankovníctve, ako aj v obchodovaní s cennými papiermi. Liberalizácia pohybu kapitálu. Harmonizácia daňových predpisov v oblasti priamych daní a nepriamych daní. Daňové systémy ako prekážka pri vytvorení liberalizovaného kapitálového trhu v rámci ES.