Stabilisation, récession et croissance économique dans les économies post-socialistes: état des lieux. - Kolodko, G.
Šírka a príčiny recesie. Jej zvláštnosti v postsocialistických ekonomikách. Vývoj národného dôchodku a HDP. Nezamestnanosť. Pád výroby. Anticipácia a realita. Nadmerný optimizmus a zbožné želania. Klamlivé analógie. Metodologické nedostatky. Preceňovanie účinnosti medzinárodnej pomoci. Makroekonomická stabilizácia. Úlohy hospodárskej politiky. Hospodárska politika v prechodnom období. (Economie prospective internationale 1992, č.51.).