Silné opatrenia na strane príjmov aj výdavkov. Z vyhlásenia vlády SR po návšteve misie MMF k hospodárskej politike.
Vytvorenie tzv. STF (Systematic Transformation Facility) - úverového zdroja na systémovú transformáciu ekonomiky MMF. Systémové opatrenia vlády SR v oblasti hospodárskej, fiskálnej, externej, príjmovej a štruktúrnej politiky, ktoré je nevyhnutné uskutočniť pre poskytovanie pôžičky od MMF. Stand-by dohoda.