Konstrukce marketingového portfolia. Poradenské listy pro výrobkové manažery a vedoucí marketingu. - Vávrová, Věra
Predpoklady vytvorenia analyticky významného výrobkového portfolia. Výber strategických jednotiek - výrobkov. Predbežná analýza strategických jednotiek. Určenie kritérií pre umiestňovanie v portfoliu. Hľadiská charakterizujúce trhovú atraktivitu a konkurenčnú schopnosť. Varianty rôznej konštrukcie portfolia. Portfolio a voľba stratégie.