Regulace trhu zemědělských výrobků. Stabilizace podmínek prvovýrobců. - Kalina, A.
Potreba regulácie agrárneho trhu. Funkcia a úloha Štátneho fondu trhovej regulácie v poľnohospodárstve (ŠFTR) v ČR, pôsobiaceho od 1.1.1993. Štyri skupiny nástrojov, ktoré používa ŠFTR pre plnenie svojich úloh: základné informácie, intervenčné nákupy, subvencované vývozy a netarifná ochrana tuzemského trhu. Regulácia trhu v r. 1993 a možné zmeny.