GATT: Čekání na zázrak? Evropa i svět potřebují signály důvěry. - Miškovská, O.
Požiadavka, aby vedúce priemyselné krajiny (G 7) spojili svoje sily predovšetkým na záchranu voľného systému svetového obchodu a Uruguayského kola GATT (Všeobecnej dohody o clách a obchode). Vývoj hospodárstva krajín Európskych spoločenstiev (ES), USA a Japonska v r. 1980-1993. Dôsledky protekcionizmu USA a krajín ES, rozvoj zahraničného obchodu, medzinárodná konkurencieschopnosť a investičná aktivita.