Převrat ve clech a daních. Českým celníkům od prvního ledna přibyla řada starostí. - Prouza, J.
Rozhovor s generálnym riaditeľom GR ciel Ministerstva financií ČR. Prechod na európske normy a dopad rozdelenia ČSFR. Zmeny pre dovozcov a vývozcov od r. 1993. Výstavba colníc na prechodoch medzi ČR a SR. Vplyv zániku menovej únie na výkon colnej správy. Spory medzi podnikateľmi a colníkmi. Vzťahy medzi reexportom a devízovým hospodárstvom.