Podpora schopným vývozcům. Státní dotace, daňové úlevy, bezúročné půjčky i morální "injekce". - Dvořáčková, A.
Charakteristika podpôr vývozu uplatňovaných v súčasnom období vo Francúzsku, Fínsku, Belgicku, Dánsku, Nórsku, Švédsku, Holandsku, Portugalsku, Španielsku a Rakúsku. Príklady podpôr sú zamerané predovšetkým na vývoz produkcie spracovateľského priemyslu.