Evropská banka pro obnovu a rozvoj. Další instituce na pomoc transformaci východoevropských ekonomik.
Európska banka pre obnovu a rozvoj zahájila svoju činnosť v apríli 1991 v Londýne. Prvá medzinárodná inštitúcia zameraná na podporu transformácie ekonomík krajín strednej a východnej Európy. Poskytuje finančné prostriedky na rozvoj súkromného sektoru, na privatizáciu štátnych podnikov, na financovanie tzv. verejnej infraštruktúry. Sprostredkovanie spolupráce so zahraničnými investormi. Podmienky pre poskytnutie pôžičky.