Orientaciones finiseculares del financiamiento externo para el desarrollo
Vývoj súčasného stavu bežných medzinárodných financií pre rozvojové krajiny - kríza dlžníkov v 80. rokoch. Pre 90. roky oficiálne financovanie bude prvoradé, pretože sa nepredpokladá významný obrat v súkromnom kapitáli. Úsilie o podporu prostriedkov netvoriacich dlh - zahraničná priama investičná činnosť na podporu zahraničného obchodu rozvojových krajín.