<La> réglementation européenne des marchés publics: fakteur de dynamisme ou frein a efficacité économique? - Lavergne, B.
Otvorenie verejných trhov je prínosom k dynamike ES. Ich aplikačná oblasť je veľmi široká a trhy sú viac otvorené. Právne predpisy o verejných trhoch majú niekde súkromný, inde verejný charakter. Prehľad smerníc Spoločenstva o verejných trhoch. Prehľadnosť postupov umožňuje objasňovať pravidlá hry medzi kupujúcim a predávajúcim. Prekážky stojace v ceste jednotnej realizácie. Riziko otvorenia sa voči tretím krajinám bez protidohody. (Annuaire économique 1992.).