Nevhodný monopol justície. Rozhodcovia - pomoc podnikateľom i súdnictvu. - Brda, J.
Terajšia situácia v obchodnom súdnictve SR. Zachovanie monopolu justície na rozhodovanie sporov medzi podnikateľmi. Úloha rozhodcov v Nemecku. Rozhodcovské konanie v USA. Odporúčania pre využitie zahraničných skúseností v slovenskom súdnictve.