Cenový imperativ. - Bočinská, E.
Informácie o cenách pre spotrebiteľov. Zákonné normy upravujúce povinnosť označovania tovaru cenami. Dôvody, prečo cena na tovare musí byť označená a prečo ceny nesmie označovať výrobca. Možnosť voľby pre zákazníka v prípade kúpy lacnejších tovarov, nepriamo ovplyvňovanie trhu, rastu cien a inflácie. Vytváranie konkurenčného prostredia.