Pojišťování odpovědnostních rizik v zahraničním obchodě. - Danda, Pavel
Existujú poistenia zodpovednosti bežne zavedené a vyskytujúce sa opakovane, ale sú aj požiadavky na poistenie špeciálnej povahy. K najbežnejšiemu poisteniu zodpovednosti patrí najmä poistenie zodpovednosti dopravcu, zasieľateľa, prepravcu, za výrobok, za veci zverené, pri uskutočňovaní rôznych prác a úkonov. Opis uvedených druhov poistení.