<Le> systeme de santé en question: le probleme de l'acces aux soins.
Súkromné nemocenské poistenie a verejný režim v USA. Dobrovoľný a trhový charakter súkromného poistenia. Spojitosť so zamestnaním. Charakteristika nepoistených. Vzrast počtu nepoistených zamestnancov. Väčšina Američanov má úžitok z nemocenského poistenia. Smerovanie k reforme zdravotnej politiky. (Etudes économiques de l'OCDE, Etats-Unis, november 1992.).