Srovnávací pohled na vysokoškolské studium v Evropě. 2. Přístup na vysoké školy. Počty studentů. - Jallade, J.P
Pravidlá a postupy pri prijímaní na vysoké školy v Nemecku, Veľkej Británii, Francúzsku, Švédsku a Španielsku. Kohorta kvalifikovaných absolventov stredných škôl. Riadenie prechodu študentov zo stredných škôl na vysoké školy. Trendy a vyhliadky v počtoch študentov do r. 2000.