Úspěchy a problémy vysokého školství a vědy v České republice. - Jařab, J.
Referát prednesený na medzinárodnej konferencii "Štruktúra a právne usporiadanie vysokého školstva a vedy v strednej Európe". Situácia v oblasti vysokoškolského vzdelávania a vedeckého výskumu v ČR na konci r. 1989 a problémy pri uskutočňovaní zmien v procese transformácie v r. 1990-1992. Nevyhnutnosť medzinárodnej spolupráce pri preberaní skúseností z osvedčených výchovno-vzdelávacích a vedecko-výskumných sústav v zahraničí.