Cena pana Alfreda Nobela. Nobelova cena za ekonomii putovala v roce 1984 do Velké Británie.
V r. 1984 získal Nobelovu cenu za ekonómiu Richard Stone z Cambridge University. Cenu dostal za "základné príspevky k rozvoju systému národných účtov a značné zdokonalenie základov pre empirickú analýzu".