Cena pana Alfreda Nobela. 1985 - jak úspory domácností ovlivňují ekonomické procesy.
V r. 1985 získal Nobelovu cenu za ekonómiu profesor Franco Modigliani. Cenu získal za "vytvorenie a rozvinutie teórie tvorby úspor domácností, známe ako hypotéza životného cyklu, a za príspevok k formulácii Modiglianiho-Millerových teorém, ktoré sa dotýkajú kapitálových nákladov a determinácie trhových hodnôt korporácií".