Nadnárodní sociální politika v procesu transformace. - Votruba, G.
Transformácia plánovanej ekonomiky. Prečo musí byť transformačný proces v reformujúcich sa krajinách podporený opatreniami sociálnej politiky, aby bol zaručený plynulý prechod ku kapitalizmu a demokracii. Poskytovanie dostatočnej sociálno-politickej podpory zo Západu a umožňovanie prijateľnosti reforiem vo východných krajinách. Podmienky pre poskytovanie pomoci zo zahraničia.