Autoregulácia spoločenského systému. - Pichňa, J.
Sociologický aspekt procesu spoločenskej regulácie. Charakteristika základných kategórií a pojmov súvisiacich s reguláciou. Autoregulácia spoločenského systému. Riadenie a vedenie spoločenského systému. Funkcie, predpoklady, regulatívy a rozmery spoločenského riadenia. Participácia na riadení. Samoregulovanie účastníkov spoločenského systému.