Slováci sa výrazne líšia od európskeho priemeru. IP International Marketing Committee skúmal životný štýl obyvateľov v 20 krajinách. - Lechnický, Milan
Výsledky prieskumu ukončeného v r. 1992, ktorý odpovedá na otázku, ako obyvatelia Európy hospodária so svojím časom, čo charakterizuje ich životný štýl. Jeho poznanie nevyhnutné pre pracovníkov reklamy, marketingu a masmédií. V tabuľkách údaje o: priemernom dennom trvaní činnosti, dobe venovanej čítaniu novín, počúvaniu rozhlasu a sledovaniu televízie za niektoré krajiny.