Balans v nerovnovážnom hospodárstve. Nad modelom transformácie ekonomiky Slovenska. - Laščiak, Adam
Výsledky simulácie transformačného procesu ekonomiky na modeloch procesov národného hospodárstva SR: reforma systému a zmena štruktúry súčasne. Nerovnováha národného hospodárstva. Devalvácia neprinesie riešenie. Nenávratný a neobnoviteľný zdroj - nevyužitá pracovná sila. Výroba môže byť prechodne stratová, kľúčový je odbyt výrobkov. Insolventnosť a zápočty. Využitie vkladov obyvateľstva nie na transformáciu, ale ako zdroj investičného rozvoja. Hospodársky rast vyžaduje vyššie investície. Proporcie finančných charakteristík - výmenného kurzu Sk a úrokových mier, kurzov akcií a obligácií.