Bezpečnost práce v dolech.
Tvorba nových medzinárodných noriem v oblasti bezpečnosti práce v baniach. Trendy a charakteristiky baníctva. Ekonomická dôležitosť odvetví a pracovné podmienky. Aktivita Medzinárodnej organizácie práce na úseku bezpečnosti práce a ochrany zdravia v baníctve. Zákonodárstvo a prax v členských štátoch. Ochrana pred pracovnými rizikami.