Poroste zaměstnanost ještě vůbec někdy? Země Dvanáctky proklamují deregulaci trhu práce jako hlavní nástroj politiky proti nezaměstnanosti.
Jeden z hlavných problémov na summite v Kodani - masová nezamestnanosť v krajinách ES. Rast nezamestnanosti a rozbor príčin tohoto stavu odborníkmi ES, OECD, výskumníkmi v USA a V. Británii. Príčiny rastu nezamestnanosti. Porovnanie nezamestnanosti v ES s nezamestnanosťou v USA. Regulácia trhu práce v Európe a zámorí.