Les contrats a terme et options. - Kessler, J.-R
O rizikách pri finančnej obsluhe. Definície. Termínové kontrakty. Opčné kontrakty. Trhy. Subskričné bony. Subskričné bony na nákup devíz. Kompenzačný a vyrovnávací systém. Základným cieľom kontraktu a opcie je transfer alebo rozdelenie trhového rizika. Postup pri transakciách. Transakcie pri opciách. Príklady. Termínové kontrakty. (OCDE, La gestion des risques dans les services financiers 1992.).