Amérique latine: renaissance du nouveau Monde?
Latinská Amerika prežila pred 10 rokmi hlbokú krízu. Hospodársky model sa dostal do slepej uličky. Introvertný vývoj - industrializácia bola nahradená dovozom. Bohatstvo surovín umožnilo ich vývoz. Rozpočtový deficit a superinflácia. Sprísnený rozpočtový režim a liberalizácia. Prejavy rastu ekonomiky. Slabé stránky v ekonomike pretrvávajú. Chudoba nevymizla. Financovanie platobnej bilancie. Úvery a investície od r. 1991 pôsobia kladne. Aká špecializácia priemyslu sa osvedčí? (Conjoncture-Paribas 1992, č.11.).